Eylandt Flielandt

Cultuur Historische Vereniging

Jaarvergadering 2024

Download de stukken

(placeholder)

Baten & Lasten 2023

Verslag Algemene Ledenvergadering

16 mei 2024




1.     Opening

    Onze voorzitter, Liliane Soolsma, heet om 19.30 uur de aanwezigen van harte welkom op deze jaarvergadering in het gemeenschapshuis De Vliestroom. Er zijn 7 leden aanwezig.


2. 2.          Ingekomen stukken en reacties van de leden

    Er werd bericht van verhindering ontvangen van dhr van Keulen en onze bestuurslid Kim Einder.


3. 3.     Notulen Algemene Ledenvergadering 16 mei 2023

    Deze notulen waren gepubliceerd op onze website. Er kwamen geen opmerkingen op de notulen en ook de aanwezige leden hadden geen opmerkingen waarna de notulen door de vergadering werd goedgekeurd.


4. 4.     Jaarverslag 2023

    Het jaarverslag werd in het kort door de voorzitter en secretaris belicht waarna het werd vastgesteld.


5. 5.     Financiën 2023

    a.     Behandeling financieel jaarverslag door de secretaris

    Door het overlijden van de penningmeester Ronald Verhulst op 13 september 2023, is het financieel beheer per die datum ad interim overgenomen door de secretaris Joost van Bommel.

    De secretaris licht de stukken toe aan de vergadering. Bij het nalopen van alle financiële verplichtingen van ons ledenbestand, werd vastgesteld dat er toch een aanzienlijke achterstand in het betalen van de contributie is ontstaan. Door intensief contact met de leden is deze inmiddels flink teruggebracht.

    Na de uitleg heeft de vergadering daarover geen vragen meer.  

b. b.    Verslag van de kascommissie

    Door het plotseling overlijden van het lid van de kascontrole commissie, mw Gerda van Keulen, voordat de controle kon plaatsvinden, heeft het bestuur het verenigings- lid mw Suzanne Haring gevraagd om deze ontstane vacature in te vullen.

    Door de kascontrole commissie werd geconstateerd dat er een betalingsachterstand was ontstaan bij het innen van de contributie gelden van de leden. Maar de commis- sie heeft ook gezien dat er inmiddels stappen zijn ondernomen om dat recht te trekken.

    De kascommissie adviseert dan ook de vergadering om het gevoerde financiële beleid goed te keuren.

    De vergadering gaat hiermee akkoord.

     

c  c.    Benoeming nieuw lid kascommissie

    De kascommissie voor komend jaar wordt dhr Eric Bart, die dan voor het tweede jaar deze functie vervult. Daarnaast heeft dhr Peter Schalk zich bereid verklaard om het tweede lid van de kascommissie te zijn.


6. 6.    Bestuursverkiezing

    Aftredend en herkiesbaar: dhr Joost van Bommel (secretaris 2024-2027).

     

    Het bestuur draagt mw Suzanne Haring en dhr Henno Nieuwenhuis voor als nieuwe bestuursleden.

    De vergadering stemt in met benoemen van deze bestuursleden.


7. 7.    Rondvraag

    De rondvraag komt eigenlijk neer op een gezellig kringgesprek tussen de leden voor de tafel en de bestuursleden achter de tafel.

    Aan de orde komen een bewijzering naar het graf van een van onze bekendste Eilanders, Betzy Akersloot-Berg en de “CHV-bankjes” op het kerkhof. Over het eerste kunnen we alleen een voorstel doen omdat de Gemeente Vlieland de verantwoor- delijke instantie is van het kerkhof. Het was bij de afgelopen begrafenissen een aantal bestuursleden inderdaad opgevallen dat de bankjes met bodemvondsten die wij als CHV enkele jaren gelden hebben aangeboden aan de gemeente voor op het kerkhof, onderhoud behoeven. Er werd afgesproken dat de CHV hiernaar gaat kijken wat er gedaan kan worden aan het behoud van de schitterende bankjes.

    Mede in dit kader wordt er nog de melding gemaakt van de Nationale Archeologie- dagen op 14-15-16 juni 2024 waarbij er op 14 en 16 juni een lezing gehouden zal worden in Museum Tromp's Huys.


8. 8.    Sluiting

    Niets meer aan de orde zijnde, sluit de voorzitter de vergadering, om 20.10u, af en nodigt iedereen uit om nog 'n kopje koffie te drinken en even gezellig met elkaar van gedachten te wisselen over verschillende zaken.


    Vlieland, 16 mei 2024




Begroting 2024