Eylandt Flielandt

Cultuur Historische Vereniging

Verenigingsblad

Ons verenigingsblad Tien Eeuwen Eylandt Flielandt verschijnt 3 keer per jaar t.w. in maart, juli en november. Indien er genoeg specifieke kopij is om een themanummer uit te brengen, zal deze ergens tussen de reguliere nummers door worden uitgebracht.


In het blad vindt u artikelen die geschreven worden door leden van de vereniging die onderzoek doen naar de geschiedenis van Vlieland. Ook is er informatie te vinden over het museum Tromp's Huys en over het archief van de gemeente Vlieland.


Themanummers

In de afgelopen jaren heeft de Cultuur Historisch Vereniging een aantal themanummers uitgebracht waarvan er nog enkele, tegen een geringe vergoeding, verkrijgbaar zijn.


(placeholder)

Publicaties

Boeken

Ook zijn er door de verenging enkele boekjes uitgegeven. Hierbij gaat het om:


Het eiland Vlieland

Het eiland Vlieland en zijne bewoners; een heruitgave met aanvullingen van het boek dat in 1857 werd geschreven door F. Allan. Dit boekje werd in 2010 door de CHV uitgebracht ter gelegenheid van 20 jaar "Tien Eeuwen Eylandt Flielandt".

Harde kaft, gebonden uitgave, 46 bladzijden

Prijs: € 3,-


De PTT-historie van het eiland Vlieland

De Post-, Telegraaf- en Telefoonhistorie van het eiland Vlieland; auteur N. Huijsman.

Slappe kaft, paperback uitgave, 187 bladzijden

Prijs: € 5,-


Geelvinck

Het model van het fregat "Geelvinck"; Een boekje van de hand van Ton F.J. Pronker waarin beschreven staat hoe dit natuurgetrouwe model van dit historisch schip tot stand is gekomen.

Harde kaft, gebonden uitgave, 66 bladzijden

Prijs: € 5,-
Mocht u een themanummer of boekje willen aanschaffen, stuurt u dan even een mail naar het secretariaat: secretaris@chv-vlieland.nl.