Eylandt Flielandt

Cultuur Historische Vereniging

Vlielander Amateurs 2018

Dit jaar zal de expositie Vlielander Amateurs worden gehouden van zaterdag 8 december tot zaterdag 9 maart 2019 in Museum Tromp's Huys. De inschrijving voor deelname aan deze expositie staat weer open voor de amateur kunstenaars die staan ingeschreven als woonachtig in de gemeente Vlieland.


Een inschrijfformulier kan worden verkregen bij ons bestuurslid Tjerkien Bijtelaar, die binnen Cultuur Historische Vereniging de centrale rol vervult op het gebied van zowel Vlielander Amateurs als Gasten schilderen Vlieland. Ook bij Museum Tromp's Huys kan het formulier opghaald worden. U mag het ook downloaden vanaf deze pagina.

Er is dit jaar gekozen voor een thema dat in de werken tot uiting moet worden gebracht: "Feestelijk Vlieland".


Vlielandse kunstenaar die willen meedoen moeten uiterlijk 24 november a.s. hun deelname formulier ingelverd hebben bij Tjerkien (Dorpsstraat 43). De voor de expositie ingeschreven werken kunnen vanaf 17 november maar vóór 1 december worden ingeleverd bij Museum Tromp's Huys.


Aan het einde van de dag op 8 maart 2019 zal de commissie alle uitgebrachte geldige stemmen tellen die zijn uitgebracht door de bezoekers van de expositie. En op zaterdag 9 maart zal in het Museum temidden van de aanwezige kunstwerken tijdens een kleine ceremonie de Betzy Akersloot-Berg legpenning met de bijbehorende oorkonde uitgereikt worden aan de kunstenaar die van het publiek de meeste stemmen heeft gekregen. Verder zullen er nog enkele prijzen uitgereikt worden aan de kunstenaars die net iets minder voorkeur genoten van de bezoekers.


(placeholder)

Vlielander Amateurs

Download hier het inschrijfformulier